Днес не разбрахме как са избрани 4-те банки, които ще отпуснат заема на правителството, но разбрахме как се пазаруват депутатски банки, каза в парламента депутатката от "БСП лява България

"На фона на този срамен пазарлък на гражданите не им остава друго, освен да го плащат през следващите 30 г. Но хората ще запомнят лицата ви, а ние ще се постараем да запомнят и имената ви", закани се Мая Манолова, цитирана Novini.bg

По-рано Манолова обеща на гърба на банкнотите с лика на финансовият министър ще бъде напечатан списък на депутатите, които подкрепят поемането на дълга. 

Тя се обърна и към президента. 

"Сега имате 16 пъти повече аргументи да наложите вето на този срамен заем 

В него няма инвестиции, няма реформи. Ако не го направите ние ще се обърнем към Конституционния съд", обеща Манолова. 

Ще се борим от плещите на гражданите да падне той. Тогава ще се преброим кой кой е в българския парламент, завърши депутатката. 

Велизар Енчев заяви, 

че днес сме станали свидетели на покупко-продажбата на цели парламентарни групи

"ДПС, днес заби нож в гърба на българските граждани, както пред година го направи в гърба на коалиционния си партньор. Вие предадохте своите избиратели". 

АБВ изневери на азбучната истина, че в политиката моралът трябва да стои на първо място, посочи Енчев. 

Но най-големият позор днес са тези, които се въздържаха

обърна се Енчев към Патриотичния фронт. Нека вашите избиратели да видят какво представлявате. Тези 16 млрд. са за президенската кандидатура на Бойко Борисов, каза Енчев.

За пореден път бях обруган от г-н Енчев, каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Като водещ вие бяхте почтен, но за съжаление опитът ви за самостоятелен полет в политиката е непочтен. 

Вие излъгахте. ПФ заяви, че ще се въздържи, останалото е кал. Това е срамно и позорно - засрамете се, завърши Симеонов.

Виж още: Депутатите ратифицираха и на второ четене новия външен дълг