Вицепрезидентът все още не е мислила дали да се кандидатира на изборите в края на годината

Време за жена президент винаги може да се каже, че е дошло. Жена или мъж - въпросът е какви качества имаш и каква отговорност можеш да носиш. Това заяви пред Би Ти Ви вицепрезидентът Маргарита Попова, като допълни, чекачествата на една жена президент биха били не по-лоши от качествата на един мъж президент.

Тя заяви, че все още няма планове да се кандидатира за президент. 

"Към днешна дата не ме занимават такива планове. Животът е много динамичен, случват се различни неща, поднася на човек какво ли не, аз имам своите планове, имам планове и за 2017 г., не само за тази година. За тази година плановете са да приключи добре мандата", коментира Попова. 

"Националният интерес над всичко, родолюбие. Това са моите послания, на които много държа и съм сигурна, че винаги, когато в институцията влязат такива хора, институцията ще бъде място, в което ще може да се огледа българският народ, българската нация, и да намери нещо за себе си, послание и закрила, това е много важно в днешния ден", заяви Попова.

Национална сигурност

"Работата на службите за сигурност е да работят добре във взаимодействие със службите на съседни регионални структури в глобален мащаб, за да съобщават на политиците това дали има заплахи и дали има рискове за националната сигурност, да бъдат обсъждани тези въпроси и да се дава възможност на действащите политици, управляващи и в опозиция, да взимат добри управленски решения", коментира тя въпросите с националната сигурност на страната.

"Не е правилен подходът да разсъждаваме за интересите на другите държави. Всеки има интереси, излага ги или не, коментира ги или не, споделя ги или не, въпросът е за нас, за България като държава, ние да знаем кой е нашият национален интерес, да знаем кой е нашият стратегически интерес, да имаме национална стратегия за сигурността, да имаме план за нацията", заяви Попова.

"Всеки има своите интереси, интересите са вечни, приятели няма. Въпросът е България, ние като държава да имаме своя стабилна доктрина, национална, в която да разпишем кой е нашият стратегически интерес", спомена още вицепрезидентът.

Попова коментира и отношенията си с президента

"С президента имаме различна стилистика, ние сме различни като характери, разли(чни като поведение, но посоката е една. Никой няма право да сменя посоката, която очертава българската Конституция", заяви Маргарита Попова.

"Ние вървим в една посока, но говорим по различни теми, и ако някой говори, че има разделение и че гледаме в различни посоки, или не е добронамерен, или просто не се е задълбал в естеството на президентската институция", коментира още тя.

Източник: Би Ти Ви