Проучване на "Мастър кард" класира 132-та най-посещавани града

За трети път в последните четири години Лондон е най-посещаваният град в света според годишното проучване MasterCard Global Destination Cities Index. Изследването показва кои са най-предпочитаните дестинации от международните пътници. То се провежда за четвърта поредна година.

Челната петица се попълва още от Банкок, Париж, Сингапур и Дубай. Проучването показва сериозно увеличение на международните пътници в резултат на растящата средна класа, иновациите в сектора на луксозните пътувания и нарастващата нужда от бизнес пътувания. Ако се доверим на индекса, този растеж ще продължи благодарение на повече технологии и инструменти за сътрудничество в помощ на бизнеса.

Проучването показва, че Лондон ще посрещне 18,7 млн. международни пътници през 2014 г. Очакваните посетители в останалите градове от челната петица са:
Банкок – 16.42 млн.
Париж – 15.57 млн.
Сингапур – 12.47 млн.
Дубай – 11.95 млн.

По-голямата част от българите пък планират да пътуват в страната през 2014 г. според последните резултати от годишното изследване на MasterCard MasterIndex за България, което се провежда сред активните картодържатели в страната. Планове за пътуване в чужбина тази година имат 45% от тях, което е увеличение от 13% в сравнение с предишното изследване MasterIndex от началото на 2013 г. Гърция продължава да е най-популярния избор за пътуване сред българите, като 31% от тези, които са заявили желание да изкарат почивката си извън страната са предпочели южната ни съседка. Гърция се класира доста преди останалите четири най-популярни дестинации - Турция (18%), Великобритания (13%), Германия (10%) и Италия (9%).