Домът на микробите (Microbial Home Probe) е изобретение на Phillips и разполага със собствена екосистема, в която конвенционални дизайнерски решения се грижат за нуждите на едно домакинство.

Домът на микробите предлага иновативни решения за добив на енергия, почистване, консервиране на храна, осветление, събиране отпадъци и здравословен начин на живот. Основният им мотив се върти около следното: "Светът ни изпраща предупредителни сигнали, че равновесието му се нарушава. Природата призовава към драстично намаляване на човешкото влияние върху околната среда. Този опит изследва как решенията на този процес могат да тръгнат от процеси при микробите, които по природа консумират по-малко енергия и не замърсяват. Имаме нужда да се върнем обратно към природата с цел да продължим напред." 

"Дизайнерите задължително трябва да разберат, колко е спешно да се вземат мерки и човешките нужди да бъдат преведени в решения. Енергоспестяващите крушки няма да ни отведат далече. Трябва да се насилим и възможно най-скоро да премислим изцяло всички домашни уреди, как домовете ни използват енергия и как цели общности могат обедният ресурсите си," казва Клайв ван Херден, старши директор на Design-led иновациите в Philips Design.

Разгледай галерията, за да добиеш по-ясна представа.