Седмичната мисия изисква от съквартирантите във "ВИП брадър-4" да си играят на простосмъртни и олимпийски богове

След като живяха в костюмите на приказни герои, за да попълнят седмичния си бюджет, новата мисия на съквартирантите ги раздели на богове и простосмъртни.

Макар тази седмица да е глава на Къщата, Юлиан се падна в групата на простосмъртните заедно с Къци и Златка Димитрова плюс номинираните Багата, Фънки, Криси Патрашкова и Ники. Те нямат право да говорят на боговете, без да са получили разрешение от тях, не могат да седят на меката мебел в Къщата и не трябва да пушат другаде, освен на определеното за целта място в двора.

Боговете пък има възможност да виждат през всевиждащото око на Големия брат, т.е. да наблюдават и слушат какво си говорят зад гърба им простосмъртните в Къщата на екрана в президенския апартамент. От тях обаче се изисква и да носят съответната маскировка.

Като на планината Олимп от древногръцката митология заживяха Орлин Павлов (като върховния бог, гръмовержеца Зевс), Люси Дяковска (като брат му, бога на моретата Посейдон); Никол Станкулова (богинята на любовта Афродита), Камелия (богинята на мъдростта Атина Палада), Мариана Попова (Хера, богинята покровителка на жените и брака, сестра и съпруга на Зевс).

След като прецениха, че неговата жертва (достойнството му) е най-голяма, към тях се присъедини и Фънки, като бога на войната Арес, чиято половинка е Афродита.