Живеем във времена, в които единственото сигурно нещо е промяната - и това, че тя ще става все по-бързo!

"Технологиите са средство и инструмент за успешни бизнес и лични решения, а не самите решения. Само подготвени хора биха могли да се възползват от тях и да извлекат ползи", казва Пламен Русев, предприемач, инвеститор, филантроп и председател на фондацията Webit.

Иммено това е мисията на осмия поред ежегоден форум за технологии, иновации и инвестиции, част от глобалните събития Webit - Webit.Festival в София на 19 и 20 април (www.webit.bg): да подготви персонала на компаниите, мениджъри, политици и основатели на фирми със знания и опит за променящата се среда в България и по света и да им помогне да бъдат по-успешни!

Темите и дискусиите в рамките на Webit.Festival в София биха били от ползва за всеки мениджър - изпълнителни директори, директори информация, иновации, сигурност, маркетинг и продажби, обяснява Русев и допълва:

"В новите реалности на бизнессредата успешен бизнес се прави с познания, свързани с иновации, опазване сигурността на фирмената и лична информация, работа с големи данни, за процеса на интеграция и работа с дигитални системи за управление, лоялност, продажби, мобилни технологии, облачни маркетинг услуги и др. Непознаването на тези теми прави мениджъра неподготвен за вече случващата се дигитална трансформация на бизнеса, а няма друго събитие в България и региона, което да дава толкова много отговори и подготовка за настъпващите промени на всички нива в бизнеса."

За нивото на форума говорят както 8-годишната му история, така и фактът, че от България се разрасна и вече се провежда на четири континента - а също и имената на участниците.

Няма друг технологичен и дигитален форум никъде в региона, а още по-малко в България, който да посреща лектори от толкова високо ниво (а не просто регионални продавачи от фирми с големи имена). Сред лекторите са ръководители от най-високо световно ниво на компании като MasterCard, IBM, SAP, Akamai, Google, Intel, Philips, Lego, Nokia Networks, на Европейската космическа агенция и НАСА...

Международните медии са представени от New York Times, Thomson Reuters, CNN, Deutsche Welle, Canal+ и водещи професори от Масачузетския технологичен институт (MIT), училището по мениджмънт "Келог" и др.

Наред с тях Webit посреща още много инвеститори и основатели на стартиращи компании. Фондацията Webit все още приема кандидатури от стартиращи фирми, на които да предостави безплатен щанд, билети и възможност да се представят пред инвеститори и водещи корпорации в света.

Чрез Webit София цели и да се превърне в локация, на която се дискутира и решава дигиталното бъдеще на Европа. Редица политически лидери от Европейската комисия, начело със зам.-председателя й Кристалина Георгиева, евродепутати, представители на неправителствени и други организации ще бъдат в София, за да обсъждат теми, свързани с киберсигурността, биотехнологиите, развитието на предприемаческата екосистема, умни градове, умна енергия, устойчиво развитие, технологии и медии.

Ако искате да видите бъдещето на своята индустрия и възможностите за успешен бизнес през следващите пет години, Webit.Festival е мястото, където вашият екип може да прекара два дни в слушане на презентации, участие в дискусии и лични срещи с технологичните и дигиталните лидери и консултанти от Европа и света.

Все още можете да се възползвате от по-ниски цени за регистрация в следващите няколко дни. Купете своя билет на адрес: www.webit.bg, с допълнителни отстъпки за повече от три билета на фирма. (Местата са ограничени).

Световната серия събития Webit e създадена от българският сериен предприемач и инвеститор Пламен Русев. Заедно със съпругата му Аниела Русева и международния им екип само за шест години те наложиха Webit сред най-престижните и влиятелни форуми за дигиталната икономика и като единица мярка за срещи на най-високо равнище между световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медийни експерти.

Тяхната фондация Webit Ambassadors Foundation подпомага предприемачи от цял свят, като предоставя маркетинг ресурси и менторство, създавайки възможност за младите и иновативни компании да се свържат с инвеститори, медии и корпорации.

През 2014 г. над 1600 стартиращи компании кандидатстваха за този грант, от които бяха избрани 180 .

Първото Webit събитие се състоя в София през октомври 2009 г.

Днес Webit се провежда не само в българската столица, но още в Турция, Дубай (ОАЕ), Сингапур и Индия.

Ежегодно повече от 1000 от най-известните технологични, дигитални, медийни и рекламни лидери правят презентации на Webit, а общо над 30 000 хил. са посетили проявите по цял свят.

За последните шест години събитията Webit са посрещнали десетки хиляди посетители от 110 държави. Световни медии, представители на най-големите корпорации и най-иновативните предприемачи определят Webit като събития без аналог за пазарите, където се провеждат.

Източник: Webit