Какво да търсите, когато порядъчно подпийнали се озовете в първото срещнато tattoo студио

На света има такова огромно разнообразие от татуировки, че се объркваме, когато с уверена крачка влезем в някое студио.

Самите татуисти, ако си гледат занаята както трябва, избягват дръзките заявления като "Стоян завинаги" и "Камелия до гроб".

В общия случай за каквато и форма на бодиарт да говорим, татуиорвката иде да покаже на целия свят, че независимо, дето на 30 години още живеете с мама и тя се грижи винаги да сте изгладени, вие всъщност сте корав пич или kick-ass мадама, които са врели и кипели в този суров живот.

Татуировките отдавна не са запазен периметър за изчезващи племенни групи и маргинални култури като моряци, затворници или сезонни работници, а в някои среди са даже препоръчителни.

Ето все пак един бърз преглед на базовите татуировки.

Морска звезда

Какво би трябвало да означава: Символ на защита и надеждно водачество. Обикновено моряците са си татуирали морски звезди на рамото си за късмет - и като символ на надеждата, че ще се приберат у дома невредими след дългото плаване.

Какво наистина значи: Много си падате по Jimmy Eat World.

Маорски племенни (трайбъл) татуировки - защото маорите са така близки и скъпи на сърцето на всички нас

Резултат с изображение за maori tattoo

Какво би трябвало да означава: Татуирането в маорската култура е дълъг и важен процес, който включва всички членове на племето - и мъжете, и жените. Маорите не се татуират, защото им е скучно или за да се правят на интересни / красиви. Всеки елемент от рисунката е свързан с историята на индивида и носи дълбоко символично значение. Това всъщност са житейските истории на маорите, техните CV-та за пред работодателите им и света.

Какво наистина означава: След много кандърми от вашите, накрая завършихте бизнес комуникации и магистратура, а сега подпирате бюрото в тукашния клон на голяма корпорация. Малко ви притеснява идеята за тиймбилдинга другия месец, на който всички трябва да носите тениски с надпис "Аз обичам фирмата" и колегите ви ще забележат следите от буйната ви младост.

Лястовици

 

акво би трябвало да означават: Отново моряшка татуировка - символ на надеждата. Лястовиците не могат да прелитат дълги разстояния по вода и когато мореплавателите ги виждали, разбирали, че наблизо има суша.

Какво реално означава: Влезли сте в студиото за татуировки и сте се почесали по главата, гледайки каталозите, после сте посочили нещо и то е било... лястовица.Пеперудки

Какво означават: Трансформация (сещате се: гъсеница, какавида и пр.); свобода и красота

Реално значение: "Аз съм волна пеперуда и летя от цвят на цвят" ви е любимата песен.

Канджи (т.е. китайски символи)

Резултат с изображение за chinese tattoo

Реално значение: Може да пише даже нещо обидно, ама кой ще го разчете.

Какво реално значи: Преливате от чувства и мисли, обаче явно не можете да ги изразите ясно и разбираемо и сте прибегнали до... китайски! К`во му е, много си е яко.

Роза

Какво трябва да значи: Любов, красота, in memoriam някого, скъп за вас, добродетелност, елегантност.

Реално значение: Идеално покрива предишната ви татуировка на делфин, пушещ джойнт, която си направихте, когато бяхте заклет фен на Offspring.

Малко сърчице

Резултат с изображение за little heart tattoo

Какво трябва да означава: Любов, естествено.

Какво всъщност значи: Показва колко си падате по малки, сладки нещица, пък и сте твърде бъзливи за истинска, normal-size татуировка. Криете ли я от любимия си, но крайно консервативен дядо? Да, разбира се, че я криете.

Зодиак

Предполагаемо значение: Че вие въплъщавате всички характеристики на съответния зодиакален знак.

Реално значение: Мислите си, че всички останали знаят въпросните характеристики. Това че на лявото ви рамо има кентавър, преследващ невидим противник, не значи, че ние сме наясно как да тълкуваме тази информация. Пробвайте да добавите още нещо, може би китайски символи.

 

Котва

Резултат с изображение за anchor tattoo girl

Предполагаемо значение: стабилност, лоялност, решимост.Реално значение: На вас просто ви харесва как изглеждат котвичките, а те изглеждат много, много сладко.

Бодлива тел

Предполагаемо значение: Били сте в затвора, поставяли са ви под охрана, харесва ви тръненият венец на Исус Христос, макар че не сте го пробвали лично.

Реално значение: Независимо колко упорито се опитвате да минете за корав пич и даже планирате да си вземете два питбула, които да наречете Смърт и Бяс, вие си оставате мекичък сладур, който посмъртно не предизвиква страхопочитание и респект.

Ин-ян

Резултат с изображение за yin yang tattoo

Предполагаемо значение: Баланс между мрак и светлина.

Реално значение: Ако сега отворим хладилника ви, ще открием там тофу, много тофу. Колкото и да е cool, не можете да се насилите да го ядете, затова се натрупва в хладилника. Ще има и разни сурови барчета, и глутен-free нещица. Също така обмисляте идеята да отворите истински барбър-шоп, където ще оформяте брадите на приятелчетата си с истински бръснач, защото е толкова яко, човек!

Триъгълниче

Какво трябва да значи: Промяна, илюминати, OMG - триъгълникът има толкова много значения, че направо няма значение.

Какво значи: Вече твърдо сте решили да станете хипстър, още ви е трудно да свикнете с безглутеновата диета и вегантството, но с времето и триъгълника всичко ще си дойде на мястото.

Надпис в курсив

Какво трябва да означава: Че определена синтактична поредица има за вас дълбок смисъл.

Какво наистина значи: Значи да внимавате. Нали ги знаете онези завеяни баристи в "Старбъкс", дето ви изписват погрешно името на чашката - внимавайте да не попаднете на също толкова завеян татуист.

Източник: Rooster.com