Разнообразието от дрехи днес е пословично.

Всеки може да открие подходящите за себе си облекла, с които да се чувства комфортно и в крак с модата. Дамски панталони също има в изобилие. Те се определят като задължителен елемент от гардероба на всяка жена, която иска да е красива в ежедневието си, но наред с това да се чувства и комфортно, докато “препуска” из града по задачи. В зависимост от техния стил те могат да се комбинират със спортни обувки (сникърси, гуменки или маратонки), като със същия този успех се съчетават и с елегантни боти, ботуши и др.

Защо дамският панталон е любима дреха за жените?

Класическата мода е признала дамския панталон като дреха с непреходна популярност, която се радва на безапелационен успех през годините. Днес можете да ги откриете в много дизайни и цветове, което ви дава свободата да експериментирате на воля с външния си вид, залагайки на модел, прилягащ напълно на фигурата ви.

Широкото приложение на дамския панталон и неговата универсална заявка го е превърнала в любима дреха за повечето жени. Ако в миналото носенето на подобен вид облекло е било тема табу, то днес то се е превърнало в стандарт, като няма представителка на нежния пол, която да не притежава поне един чифт ежедневен и елегантен модел в шкафа си.

Какви видове има, разказват от онлайн магазин Алеса

Дамският панталон се носи всекидневно, което за пореден път доказва неговата висока практичност и удобства. С висока талия, къс или дълъг, широк или тесен, с официален дизайн или спортен, еластичен и с нестандартна кройка – вариантите при този вид дрехи са толкова много, че преди да купим определен вид, трябва доста да помислим какво точно искаме.

Ако възнамерявате да носите дамския панталон в офиса, изберете го с елегантен дизайн и изчистена кройка. Моделите с ръб са доста удачно решение в случая, като те удължават силуета и правят външния вид стилен и представителен. Спортните решения пък са подходящи за всекидневно ползване, като тях можем да ги комбинираме с обувки в същия стил, а ако искаме да сме интересни с присъствието си – да заложим и на дълго палто, като връхна дреха.

Как да изберете подходящ модел според фигурата си?

Това е най-важният етап от избора на дамски панталон за специални поводи или за ежедневно носене – намирането на модел, който да подхожда на фигурата ви. За да не изглежда дупето твърде голямо или краката по-къси, отколкото са в действителност, трябва да откриете типа долнище, пасващо на структурата и килограмите ви. Ето какво всяка жена трябва да вземе под внимание при покупката на подобно облекло:

  • ако тялото е слабо и без изразени извивки, можете да създадете обем в областта на седалището – това се постига с долнища с висока талия, както и с модели от джинсов плат;
  • компенсирайте широките рамена с широки крачоли тип “Чарлстон” или oversize дамски панталони – по този начин ще внесете симетрия и ще бъдете актуални в стила си на обличане;
  • bootcut дънки, подходящи за дами с широк ханш и по-тесни рамене – лекото разкроение в долната част на модела компенсира обема в горната и прави фигурата по-стройна. Заложете на тъмни долнища в комбинация със светли блузи, за да отвлечете вниманието от ханша;
  • телосложение във формата на Х изисква подчертаване на талията – това може да се случи посредством дълбоки дамски панталони или обемисти колани с ефектни детайли. Можете да допълните визията си с вталени ризи или блузи с отворено деколте;
  • slimfit моделите са идеални за О-образна форма на тялото – ако имате забележки към коремната област, заложете на долнище с такъв дизайн, при който кройката е права и елегантна, а талията е леко паднала.

Днешното разнообразие от облекла за жените дава възможност да извадите на показ най-доброто от физическите си дадености, прикривайки по елегантен начин несъвършенствата.