Не става само с чатене, и друго трябва

Виртуалното общуване има своите безспорни позитиви, но в сянка остават и някои не толкова лицеприятни последици, за които сме склонни да си затваряме очите.

Проф. Дейвид Шпигелхалтър от Кембриджския университет издава книга, в която твърди, че сексуалният живот на човечеството е в упадък от момента, когато се е появил интернет.

Днес средностатистическата двойка прави секс само три пъти месечно. Докато през 2000 г. показателят бе 4 пъти, а през 90-те години - 5 пъти.

"Преди ние имахме ясно разграничаване между личен и обществен живот. Днес обаче всичко се е смесило и обществения живот се интегрира в личния", твърди професорът. Хората постоянно си проверяват пощата в ноутбуците и смартфоните и свободно време просто не остава.

Виж още: За какво мислят жените по време на секс

Професорът дори смята, че заради виртуалното общуване все повече хора живеят поединично, а не по двойки и в семейства. Понеже общуването не се прекъсва, няма смисъл да се живее заедно. Можеш да си включиш радиото, да намериш приятна музика или да прекараш вечерта в компанията на приятел.

Освен с този технологичен напредък нашият живот е пълен с всякакви начинания, идеи, мероприятия и просо не остава време за общуване с "половинките". Пък и се променят приоритетите – първо работата. А тя благодарение на смартфоните може да ни открие и под душа, и в леглото. Отмарянето - чак след това. Изобщо сексът не е приоритет за съвременния зает човек със смартфон.

За повече любопитни новини четете Nie-Jenite.bg

Източник: Nie-jenite.bg