Тези съвети ще ви помогнат да се чувствате добре

Малкото часове дневна светлина, заедно със студеното време, могат да имат доста неприятен ефект върху душевното ни състояние.

Тези съвети ще ви помогнат да не полудеете.

1. Включете лампите веднага щом будилникът звънне.

Да се приготвяте за работа на тъмно само ще ви направи още по-сънени и мудни.

2. Събудете се с аромат на кафе.

Нагласете кафемашината си да се включи няколко минути преди да станете, за да усетите веднага неустоимия му аромат.

3. Облечете се дебело и се разходете в обедната почивка. Изкуственото осветление, под което стоите цял ден, не може да замести истинската светлина. Ако излезете и успеете да се напечете малко на слънце, докато дишате чист въздух, настроението ви ще се подобри.

4. Уредете си ден за срещи. Много е лесно да се приберете направо вкъщи след работа, но ако всяка нощ се залепвате пред телевизора или във "Фейсбук", това ще ви депресира. Разберете се с приятели да се срещате веднъж седмично за по питие.

5. Правете секс преди вечеря. Има ли по-добър начин да се възползвате от последния час дневна светлина?

6. Вземете витамин D, който помага за настроението. През по-студените месеци няма как да си набавите по естествен път достатъчно витамин от слънчевите лъчи.

7. Освежете дома си. Щом навън всичко е сиво, направете така, че вътре да е цветно. Внесете малко яркост с шарени лампи и възглавници. Ако пък се чувствате особено смели, боядисайте стените в жълто за максимално позитивен ефект.

8. Вземете току-що напъпило растение от близката цветарница, за да придадете необходимата свежест и жизненост на апартамента ви.

9. Планирайте малко бягство навън. Не прекарвайте целите си дни вътре, пилеейки дневна светлина. Отидете да се спускате с шейна или посетете някой съседен град. Разгледайте коледните витрини, които по това време са страхотни.

10. Направете си романтична вечеря на свещи. Възползвайте се от тъмнината и превърнете апартамента си в страстно кътче за бягство. Няма нужда да ви казваме какво следва...

Източник: woman.bg