По думите на бащата - Димитър Танев от ГЕРБ дознателят е коментирал, че задържаните са попаднали в ситуацията случайно

Задържаха депутатски син и негов приятел с близо половин килограм канабис, съобщи Би Ти Ви, позовавайки се на източници в полицията. Потвърдено е, че задържаният е Крум Танев, син на депутата от ГЕРБ Димитър Танев.

Арестът е станал в събота вечерта в местност край Гоце Делчев, когато полицията спряла за проверка кола, в която пътували Крум Танев и негов приятел.

Двамата са били задържани в ареста за 24 часа и след това освободени. Тече следствие по случая.

Това, което аз знам, е че синът ми е бил помолен от негов приятел да го придружи в Гърция. Те са си направили разходка с кола на трети човек, след което са отишли на гости в Гоце Делчев. На излизане от Гоце Делчев те са спрени за проверки. В колата е имало много неща, коментира пред Нова телевизия депутатът Танев.

"Полицаите са открили и чанта или торба, в която е имало такова вещество. Двамата нямат връзка с тази чанта. Те дори не са имали достъп до нея. Взети са им пръстови отпечатъци. И двамата не са знаели за тази чанта", добави още Танев.

"Те са били задържани за няколко часа, подложени са на кръстосан разпит, след което са освободени. Дознателят им е казал, че случайно са попаднали в тази ситуация", коментира още той.

Източник: Би Ти Ви