Според него предложенията, които ПФ правят, са извън възможностите им и те казват това, което искат да чуят избирателите

Не трябва да се подкрепя правителство на Патриотичния фронт. Ирационално е, а подобен експеримент е ненужен. Това каза финансовият министър Владислав Горанов пред Нова телевизия. 

Той коментира възможността националистическите формации, които вече заявиха готовност, да вземат третия президентски мандат и да опитат да направят редовен кабинет в рамките на сегашното 43-то Народно събрание.

След края на Съвета по национална сигурност във вторник стана ясно, че подобен кабинет би бил подкрепен от Реформаторския блок.

Премиерът в оставка Бойко Борисов също заяви, че е готов да подкрепи "определени политики" на такъв кабинет. Много от настоящите министри в оставка също се обявиха в подкрепа на кабинет, в който премиер няма да бъде Борисов, но много от тях ще останат.

"Наивно е да се мисли, че в този парламент може да има друго правителство. Защо наивно? Защото управлението не е шега и не е въпрос на аритметика. То изисква зад едно правителство да има сериозен кръг от хора с обща идеология, за да могат да вземат трудните решения, които се налагат в държава, която все още догонва Централна Европа", заяви Горанов.

Няма нищо страшно да има предсрочни избори, коментира той. Според него държавата е далеч от колапс и българите няма от какво да се притесняват "освен от популизма". 

Като цяло тезите, на тези които искат да съставят кабинет, са извън възможностите им и те казват това, което искат да чуят избирателите, добави финансовият министър в оставка.

Очевидно съотношението на партиите в сегашния парламент не е точно това, което представя точно хората, смята Горанов. И според него трябва да се мине през нови избори, за да "научим урока, който ни преподадоха избирателите". 

Горанов илюстрира нестабилността на този парламент с гласуването на в комисия на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) във вторник. Тогава за първи път в историята се получи така, че депутатите одобриха разходите, но не одобриха приходите. 

Източник: Нова телевизия