Той е освободен от поста, защото карал служебния автомобил по трамвайното екотрасе около Руски паметник

Главният секретар на МВнР Стоян Тодоров е освободен от длъжност със заповед на външния министър Даниел Митов по указание на министър-председателя Бойко Борисов и след извършена проверка, съобщиха от дипломатическото ведомство.

Тодоров се оказал сред нарушителите, които шофират върху зелените релси в района на Руски паметник, погазвайки грубо правилата за движение в София. Той бил зад волана на служебен автомобил.

Виж още: Правят "зелен булевард" в София

В деня, когато беше направена снимката на ведомствения мерцедес върху зелените релси, разпространена чрез платформата на Би Ти Ви "Аз, репортерът", там заседна и още един автомобил - фолксваген с пернишка регистрация.

В района все още няма видеонаблюдение, макар да има знаци, които указват това, уточняват от телевизията. От общината обещаваби камерите да бъдат поставени скоро.

Първите "зелени релси" в столицата станаха факт миналото лято. В навечерието на пролетта започна подмяната на част от тревната настилка, унищожена от ниските температури и недобросъвестни водачи, които прекосяват зелената площ, за да избегнат задръстванията и натоварения трафик.

Глобата за минаването на автомобили по зелените релси е 30 лв.