Социалистът е убеден, че ДПС ще подкрепи правителството и отбеляза: Само ги наблюдавайте как ще се държат в пленарна зала

"Лично аз няма да гласувам за подкрепа на това правителство. Желанието на БСП е да бъдем силна опозиция. Имаме огромни различия с ГЕРБ. Нямаше реални преговори за коалиция, а за споделена отговорност" коменитра Георги Кадиев в сутрешния блок на Би Ти Ви, цитиран от Novini.bg

Непреодолими различия

"Има огромни разминавания в програмите между БСП и ГЕРБ - разлика има за пенсионната реформа, за сливането на НАП и Митниците, против сме данък "Общ доход" на хората и др." уточни още Кадиев. 

Новите министри

"Кадиев разкритикува номинациите на министрите. Този кабинет е отчайващ. От трима вицепремиери няма нужда. Единствената добра кандидатура е на Томислав Дончев, а на Кунева просто са й търсели място. Прекалено надут е кабинета", категоричен е той.

Да ни пази Бог от Лукарски

"Разделянето на икономиката и енергетиката е добро начало, защото отговорностите и работата там са прекалено много, но Бог да пази икономиката, ако Лукарски ще я управлява. Той няма да се справи. Не искам да ме разбирате погрешно - той дори ми е симпатичен с нелепостите, които говори, но не виждам как ще се справи. Не казвам, че ние трябва да управляваме, но тези министри са претоплена манджа на ГЕРБ. Не забравяйте, че заради тях се ля кръв по улиците", каза още Кадиев.

"Не казвам, че и нас са ни харесвали и не сме допускали грешки. Аз излязох от правителство, когато не бях съгласен с Орешарски, не седях там, защото ми е удобно", коментира Георги Кадиев. 

Ниска подкрепа за правителството

"С този кабинет не очаквам осъществяването на реформа. Ние със сигурност ще бъдем най-добрата опозиция, защото няма друга. Най-голямата слабост на кабинета е ниската им подкрепа. Най-доброто решение е даването на социалната политика на министър от ляво", посочи социалистът. 

КТБ и Цветан Василев

Той призна, че се е срещал с Цветан Василев. Нямало значение къде са се срещали, нямало нищо лошо в тази среща. Важно е кой е теглил пари от КТБ, аз не съм теглил пари, обясни Кадиев. 

Той каза, че се е срещал с 99% от банкерите в България. Целта на срещата била, за да придобие информация. Срещал съм се и с Васил Божков, но не му защитих интересите, когато се гласуваше законът за хазарта, заяви Георги Кадиев. Той посочи, че негова фирма е купила акции на КТБ за 10-15 хиляди лева. Сега обаче той щял да загуби заради предполагемия фалит на банката.

Виж още: Георги Кадиев: Законът за КТБ е мъртвороден