Часове след като предложи на своя Никола да се оженят в ефир, Емануела заговори за развод и това провокира половинката й да "цъфне" в риалити шоуто по време на прякото предаване от 4 април 2013 г. с огромен букет цветя.

Заканите на певицата да се разведе, защото любимият й не склонил да вдигнат пищна риалити сватба в "Къртицата", прозвучаха доста объркващо.

Според вестник "Уикенд" бракосъчетаването пред камерите щяло да е бутафория, тъй като двойката подписала тайно в гражданското още в началото на годината, в много тесен кръг свидетели.

Любовната им драма се разгърна в прякото предаване в четвъртък вечерта, когато от Базата си тръгна първият от заселниците - Михаил Кирков, заподозрян за Къртица от останалите в Групата, а Жени Калканджиева се нанесе за седмица у ромското семейство Марин и Валя.

След емоционалния сюжет с Емануела от Тв7 отчетоха, че "Къртицата" е приковала към екрана близо четвърт от тв зрителите в активна възраст.

"Щом не иска да се оженим тук, ще се разведа! Друг мъж ще си намеря, а и ми писна от сватби. Вече съм свободна и пак на пазара", обяви певицата, но Никола веднага се появи в студиото с букет були рози и обяснение в любов:

"Подарявам ти тези цветя и ще отида на края на света заради теб. Ти си всичко за мен и жената на живота ми", призна й той през сълзи, а Емануела отново върна халката на пръста си и прегърна своя мъж, докато всички в Пещерата плачеха... 

"Това си е моята жена и не искам да се развеждам с нея, какви са тези глупости", коментира Никола зад кулисите на шоуто. Според него тя била нервна и свръхнапрегната заради участието си в "Къртицата", където изкара вече десетина дни.

"Винаги съм бил на нейна страна и винаги съм заставал до нея... За мен е по-важно да си съхраним брака. Защото ние сме женени", заяви категорично той в интервю пред Тв7, но в допълнение окачестви съпругата си като "бедствие".

Никола аргументира своя отказ от сватба в "Къртицата", като напомни, че доста време умело е стоял скрит от медиите. Сватбата ще я има единствено заради нея, заключи той.

Подобен емоционален момент имаше и във "ВИП брадър-4" миналата есен, когато Мариана Попова се сгоди в ефир с бащата на детето си - италианеца Ханес, който остана за няколко дни при нея в Къщата.