Поредната порция кадри от "Възпламеняване" разкриха, че някои от костюмите във филма си имат еквивалент в новите модни колекции - например "Александър Маккуин". Отговорна за външността на героите този път е Триш Съмървил

Елизабет Банкс, която играе Ефи Тринкет, е облечена в "Александър Маккуин" още на първите плакати за продължението на "Игрите на глада".

Видео: Трейлърът на "Възпламеняване", по кината от 22 ноември

Там роклята й, от сезона есен-зима 2012/2013, се определя като "алена експлозия от шифон и органза" и е допълнена с обувки без ток, чиято подметка напомня подковани конски копита.

На последните снимки придружителката на победителите от Окръг 12 Катнис Евърдийн и Пийта Меларк носи друг тоалет (със съответните обувки) от колекцията на британската модна къща.

Във фиктивния моден блог от столицата на Панем CapitolCouture.pn Ефи е описвана като модна икона, чиято емблема са не толкова дрехите, колкото "вдъхновяващите" цветни перуки - демонстрирани от нея още при първата й поява в "Игрите на глада".

Виж още: Някои модни факти за "Игрите на глада"

Реално обаче истинската модна икона от филмите по трилогията на Сюзан Колинс е Дженифър Лорънс. Освен че спечели доста фенове с превъплъщението си в Катнис Евърдийн, младата актриса обра всички възможни награди този сезон с главната женска роля в "Наръчник на оптимиста" - което й даде възможност да дефилира в дизайнерски тоалети на почти всички звездни церемонии.

Виж още: "Възпламеняване" - филмът на победителите

Покрай новия режисьор Франсис Лоурънс "Възпламеняване" има и друг художник по костюмите - Джулиана Маковски от "Игрите на глада" е заменена с Триш Съмървил, преобразила Руни Мара в Лисбет Саландер за "Мъжете, които мразеха жените".

Тя е дизайнерка и стилистка, а за филмографията й, вкл. музикални видеоклипове, може да се информирате на TrishSummerville.com. Нейният почерк си личи не само в костюмите на главните герои, а и при второстепенните персонажи, дори в шлемовете на миротворците от Капитола.