ДПС няма да се откаже от вота на недоверие, каза Лютви Местан. Създадена е контактна група, която да търси подкрепа от останалите парламентарни групи

БСП няма да подкрепи подписката на ДПС за внасяне на вот на недоверие, заяви в Народното събрание Атанас Мерджанов от БСП, информира Novini.bg.

Левицата осъжда ксенофобските изказвания на здравния министър Петър Москов,

но няма мотиви за вот в този сектор, добави Мерджанов. 

И парламентарната група на "Атака" няма да подкрепи инициативата на ДПС за събиране на подписи за внасяне на вот на недоверие към правителството, заради изказвания на здравния министър Петър Москов. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от "Атака" Николай Александров. 

Той отбеляза, че от партията многократно са повдигали темата за нападенията над медицински работници и припомни, че тези нападения вече са криминализирани след законодателни промени. 

Да участваме в някакви игри на ДПС, няма как да стане чисто политически

коментира Александров. Той предложи, ако от ДПС се съмняват в информацията за нападения над лекарски екипи, "да се запишат един ден като доброволци в Бърза помощ и ще разберат на свой гръб". 

Николай Александров каза, че предстои групата на "Атака" да реши как ще гласува, ако вотът на недоверие стигне до обсъждане в пленарна зала. 

Парламентарната група "Български демократичен център" няма да подкрепи искания от ДПС вот на недоверие към правителството заради изказвания на министъра на здравеопазването Петър Москов. 

Това са решили единодушно депутатите от БДЦ на свое заседание днес, каза пред журналисти съпредседателят на групата Красимира Ковачка.  

Говоренето на един министър не е достатъчно, за да се иска вот на недоверие на целия кабинет,

отбеляза тя. 

Според нея Реформаторският блок трябва да излезе с конкретна позиция по изказването на излъчения от политическата сила министър. 

Все още не са минали стоте дни толеранс, които се дават на правителството, и по тези причини няма да подкрепим вота на недоверие, каза още Ковачка.

Виж още: От Спешна помощ плашат с оставки