Много от нас не са родени да издържат на минусовите температури, които се вихрят навън. Затова, ако си един от нас, ти предлагаме 10 начина да се справиш със сковаващия те студ:

1. Ако си умрял от студ, вземи си горещ душ. Винаги помага. Само гледай да не се простудиш след това.

2. Пробвай да стоплиш премръзналото си тяло със сешоара. Усещането е неповторимо. Ще се върнеш към живота за нула време.

3. Няма да ти е никак зле, ако под дънките си сложиш наполеонките на дядо си, някой дебел чорапогащник или просто си обуеш по-дълго и удобно бельо.

4. Ако ти е много студено, влез в някоя пекарна. Там е топло, а и като бонус получаваш вкусно ароматизиран въздух. 

Виж още: Как маймунките се справят със студа навън

5. Навън си и краката ти са премръзнали? Просто се навъртай край решетките и климатиците, от които вее топъл въздух, като се абстрахираш от мисълта колко мръсна е въздушната струя. Или просто влез в някой мол - пазаруването не е задължително, а температурите, които поддържат вътре, са доста високи, чак да се изпотиш.

6. Купи си обувки за космонавти. Те са с нагреватели, но само внимавай да не се подпалиш. Ако ходиш да караш ски или сноуборд, ще са ти необходими.

Виж още: Горещи съвети за зимата

7. Електрическите възглавнички също вършат добра работа през студените дни и нощи, но когато излизаш навън, трябва да ги залепиш с тиксо около себе си.

8. Горещите напитки са добра алтернатива, когато ти е, меко казано, студено. Под "горещи" имаме предвид с високо съдържание на алкохол. Ти избираш с какво да ги комбинираш.

Виж още: Три рецепти за греяно вино и История на топлия шоколад (с ром!)

9. Говори си, докато вървиш, или произвеждай някакъв друг шум. Най-вероятно ще те помислят за психопат, но да не ти пука - важното е, че на теб ще ти е топло.

10. Просто не излизай навън, ако е минус няколкостотин градуса по Целзий.

Красиво е да гледаш как вали сняг, но ако си вкъщи до печката

Фотогалерия: Ледени пейзажи край морето

Каквото и да си говорим, най-ефективното средство против студа е любовта. Нашият съвет е: забрави за електрическите възглавници и сешоара - гушкай се с любимия си човек!