Според него така ще се избегне ролята на сводниците

Искам да се въведе лицензионен режим за публичните домове, които да плащат годишен лиценз, да отговарят на определени условия и да имат нормиран брой служители. Такава идея защити секретарят на парламентарната група на БДЦ Стефан Кенов пред Нова телевизия.

Според нето годишната такса трябва да се определя според броя на жените, които работят в заведението. "Освен това те трябва да си заплащат 10% данък за доходите на физическите лица", каза Кенов.

Идеята на депутата е да бъдат избегнати сводниците и цялата нелегална система да излезе на светло.

Осигуровки за жриците

Жриците на любовта имат доходи над максималния облагаем - 2600 лв. Те трябва да плащат и осигуровки, които да са на максималния осигурителен доход. Тези жени сами искат да имат осигуровки, смята депутатът.

Според него трябва да бъдат обособени специални зони, в които да бъдат събрани "жриците на любовта". Не е редно те да проституират на улицата около училищата и църквите, заяви още Кенов.

Храна за сивата икономика 

"Бизнесът със секс услуги вкарва в сивата икономика до 700 млн. лева. Най-близко до неговата идея е положението в Германия. Там има обособени зони за услугата и всичко се облага с данъци", категоричен е Кенов и заяви, че ще се бори за закон за проституцията.