Гунар Гарфорс, Тай Йонг Пак и Ойвинд Дюпвик поставиха нов рекорд

Душата на пътешествениците винаги търси нещо ново и интересно. Дали ще е дестинация или ще е нещо в самото пътуване, пътешественикът търси приключения.

Така и трима пътешественици са поставили световен рекорд, като посетиха 19 европейски държави, между които и България, в рамките на 23 часа и 33 минути, съобщи БНТ.

Те са пътували с кола, пеша и самолет, като са влизали физически във всяка от държавите, и са документирали постижението си със снимка и GPS тракер.

Тримата пътешественици са Гунар Гарфорс, Тай Йонг Пак и Ойвинд Дюпвик. Гарфорс вече е вписан в "Рекордите на Гинес" като човекът, който само за 1 ден е посетил пет държави на пет континента. Друг негов успех е, че на 38-годишна възраст той вече е посетил всички 198 държави в света.

Триото тръгва от Гърция, а България е втората държава по маршрута им, в която престояват 36 минути. Маршрутът им включва още Македония, Косово, Сърбия, Хърватия, Босна, Словения, Австрия, Унгария, Словакия, Чехия, Германия, Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, и Швейцария. Последната точка по маршрута е Лихтенщайн. Две отсечки са прелетяни със самолет - Скопие - Белград и Виена - Дюселдорф.

Виж още: Най-грубите градове според "Форскуеър"

Последният подобен рекорд е бил поставен през 2012 г., като тогава за 24 часа са били посетени общо 17 държави.