По негови думи днес вече никой не се съмнява във връзката между миграционната вълна и терористичните атаки в Европа

Президентът на Чехия Милош Земан се обяви "против" настаняването в страната на мигранти от мюсюлмански държави, съобщава БНР.

В традиционното коледно обръщение на държавния глава към нацията той подчерта заплахата от тероризма, която рязко ще се засили в случай на формиране на ислямска общност в страната, предава ТАСС.

"Днес вече никой не се съмнява във връзките между миграционната вълна и терористичните атаки в Европа. Бежанците-мюсюлмани няма да могат да се интегрират ефективно в чешкото общество", подчерта Милош Земан.

"Незаконните депортирания на мигранти, опитващи се да достигнат Западна Европа през така наречения "Балкански маршрут" се увеличават. Близо 1000 души от Близкия изток, Азия и Африка са били изгонени през ноември по Балканския път", съобщи за "Франс прес" говорителката на Върховния комисариат на ООН за бежанците в Сърбия Миряна Миленковска.

Същевременно неправителствени организации за човешки права и граждански активисти предупреждават, че растящ брой законно регистрирани мигранти биват незаконно депортирани от Сърбия в България и Македония.

Източник: БНР