Първата дама на САЩ се появи с нова подстрижка на рождения си ден, в навечерието на президентската клетва

Три дни преди Барак Обама да встъпи в длъжност, съпругата му навърши 49 и се появи с нов профил в "Туитър" - вече не на нейното име, а като FLOTUS, съкратено от First Lady Of The United States.

Бретонът, с който Мишел Обама се появи на първата качена снимка там, моментално се превърна в една от най-обсъжданите теми около церемонията.

Новата-стара първа дама често е сравнявана с Джаки Кенеди заради стила си на обличане, а настоящата й прическа, наричана The Michelle, се очаква да стане една от най-копираните.

В снимки: Бретонът като модна тенденция

Някои обаче бързат да припомнят, че бретонът се завърна като тенденция още преди Мишел Обама да го превърне в мания, а скъсената версия на Карли Клос, т.нар. The Karlie, бе обявена от "Ню Йорк таймс" за прическата на 2013 г.

Различната подстрижка на Мишел е знак и за началото на новия четиригодишен мандат на Обама. Днес той се отбелязва с тържествената клетва и редица масови прояви във Вашингтон. Началото е в късния следобед българско време, а онлайн церемонията може да се проследи на http://www.whitehouse.gov/inauguration-2013.

Виж още: Плейлистата на Обама

По традиция президентът встъпи в длъжност на 20 януари, неделя. Заради почивния ден обаче той се закле пред Библията и председателя на Върховния съд в тесен семеен кръг, в присъствието само на съпругата му и двете им дъщери в Синята зала на Белия дом.