В Румъния соченият за кокаинов крал Евелин Банев е осъден на 25 г. затвор, а в Италия на 20 г.

След като тази седмица беше разпространена информацията, че соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо е изчезнал и се укрива от закона, негови приятели опровергаха информацията.

"Чукча не читател, чукча писател!"

Те са заявили пред в. "Труд", че Брендо всъщност се е отеглил на творчески отпуск и пише книга, в която щял да разкаже за живота си. И също така според тях той не се е крие, а се усамотил, за да пише. До седмица Банев щял да даде специална пресконференция по темата.

Брендо е осъден на 20 г. затвор в Италия за наркотрафик, а в България беше оправдан на втора инстанция за пране на пари от бизнес с дрога.

В момента на Банев е наложена забрана да напуска страната и да сменя местоживеенето си, без да уведоми съда. Също така той ежеседмично трябва да се подписва при надзорника си, само че не е правил това от 14 юли 2014 г.

Неговият адвокат Ина Лулчева отрече да знае местонахождението на клиента си, тъй като "не поддържа контакт с клиентите си без повод".

Заплаха от затвор

Все още не е ясно дали Брендо е в България или в чужбина. Ясно е обаче, че никой не го търси, тъй като не е длъжен да се явява пред трета съдебна инстанция, пред която е висящо делото му.

Една от възможните версии за изчезването му е 25-годишната присъда за трафик на наркотици, която го чака в Румъния. От северната ни съседка са пратили официално писмо до прокуратурата в София, в което се пита дали знаем къде е Брендо. По този повод от МВР са го търсили на известните му адреси, но не са го открили.