Класацията е на британски туроператор

Боровец оглавява класацията на европейските курорти с най-много барове на квадратен километър. Подреждането е съставено от британския туроператор "Кристал ски холидейс", а титлата Ultimate Après-ski Resort е присъдена на българския курорт, разкрива блогът им Ski-buzz.co.uk.

В "Гугъл" търсенията за après-ski - термин, с който се обозначават развлеченията, нощния живот и социалния живот в ски-курортите (букв. "след ските", от френски) - между декември и април са около 22 500, което означава, че скиорите търсят не само сняг и идеални писти. 

Боровец е класиран на върха със средно четири бара на кв. километър, като изпреварва френски курорти като Мерибел и Коршевел, които остават на второ и трето място. Пас де ла Каса в Андора се нарежда четвърти с около 1,8 бара, а след това идва Шладминг в Австрия.

Виж още: Във Франция ни смятат за конкуренция в зимния туризъм

В часовете с промоции (happy hour) халба бира в Боровец струва малко над 1 лира, затова не е чудно, че именно той е излязъл начело, отбелязват съставителите на подреждането.

А от туристическия център в Боровец коментират, че за качествено "след", трябва да има и качествено "преди", с което Боровец също разполага - най-високопланинският курорт на Балканите съчетава идеалните условия за каране с еднодневни екскурзии до културни и исторически забележителности, уникална местна кухня и гостоприемство без аналог.

Резултатите от класацията са отразени и в британския в. "Дейли телеграф".

Тази година Боровец празнува своята 120-годишнина като курорт, а в миналото е известен и под името Чамкория.

Виж още: България е в топ 5 на ски-дестинациите в Европа