Премиерът пристигна в ранните часове на нощта с резервния правителствен самолет Еърбъс А319

"На последно място бих взел геройска поза, когато кръжим над София и не знаем какво ще се случи. Сега мога да кажа, че пилотите бяха безупречни, информира Novini.bg.

На никого не го пожелавам

Има го, случва се, не е приятно", заяви в коментар за снощния инцидент със самолет "Фалкон 2000" на правителствения Авиоотряд 28 премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел.

Попитан дали допуска възможност за саботаж

той уточни, че авариралата машина е поставена под наблюдение и днес се очаква швейцарски екип да пристигне за оглед. Хубаво е и това да се има предвид, добави премиерът. 

"В предишния мандат казах, че тези самолети и вертолети трябва да летят, екипажите трябва да работят. Когато не са летели месеци наред, губят стаж и навици. Обикновено, когато стане нещо лошо, българинът тогава се задейства", посочи Борисов. 

Той отбеляза, че едва след повредата на бившия правителствен Ту-154М над Лажиш са били купени самолетите Еърбъс за Авиоотряд 28. 

Председателят на ПЕС Сергей Станишев

който се срещна тази сутрин с премиера в Постоянното представителство на България към ЕС, съобщи, че снощи двамата са разговаряли по телефона. Вчера се чухме с премиера, защото видяхме новините, звъннах му, естествено, заяви Станишев.