Нощувка у нас излиза на руските туристи по около 3338 рубли или 43 евро на човек

България открай време е любима дестинация на руските туристи и макар този летен сезон да се наблюдаваше отлив от посещенията им заради политическите причини, страната ни продължава да е примамлива за руснаците.

България попада в топ 3 на най-евтини дестинации за руските туристи, като почивка у нас излиза дори по-евтино от курорт в собствената имдържава. Това показва проучване на туристическия портал Travel.ru

Проучването обхваща хотелските резервации на индивидуалните туристи между 1 януари 2015 г. и края на декември. Сравнявани са сумите, които туристите са били готови да платят, в 50-те най-търсени от тях държави.

Най-евтино за руските туристи тази година е било настаняването в Мароко - 2995 рубли за нощувка, което се равнява на около 39 евро средно на човек. Втора е Литва с 3114 рубли (40 евро), а на трето място е България с 3338 рубли или 43 евро на човек. 

Виж още: С руснаци на море

Почивка в някой от курортите в самата Русия излиза средно по 3470 рубли или 45 евро, което поставя страната на пето място сред евтините дестинации. В челната десетка влизат още Полша, Черна гора, Унгария, Латвия и Естония.

Като най-скъпа дестнаицяи за руснаците излиза почивката в Швейцария - 15 144 рубли на нощувка (195 евро), следвана от Великобритания, САЩ, Сингапур, Израел, ОАЕ.

Най-търсените сред индивидуалните руски туристи държави, според проучването, са в златната ценова среда - Испания (5 876 рубли или 76 евро) и Италия (6 627 рубли или 86 евро).

Виж още: На второ място сме в сърцата на руските туристи

В публикацията не се посочва на кое място в ценово отношение е Турция, смятана доскоро за една от най-популярните сред руснаците дестинации, с която Москва наскоро прекрати отношенията си заради сваления военен самолет.

Източник: Travel.ru