Според полицията задържаните са имали намерение да отидат в подготвителни лагери на "Ислямска държава", където да се научат как се правят атентати

Германските власти задържаха снощи трима души, заподозрени във връзки с ислямисткия тероризъм, са арестувани в Берлин, съобщава АФП.

Според говорител на полицията тримата задържани - на 21, 31 и 45 години - са заподозрени са планирали да заминат за райони на военни действия - Сирия или Ирак, като там да се включат в редиците на "Ислямска държава".

По думите на говорителя вероятно те са вече свързани с групировката. Властите смятат, че тримата са искали да отидат в тренировъчни лагери, за да се обучат как да подготвят атентат, каза полицейският говорител.

Междувременно в. "Билд" публикува информация, че властите разследват подготовката на нов тежък терористичен акт в Германия, но при все това "няма индикации за конкретни планове" за подготвян атентат.

Заподозрените, задържани направо на улицата, посещавали салафитска джамия, в която често идвал предполагаемият извършител на атентата с камион на 19 декември миналата година в Берлин, тунизиецът Анис Амри, посочва "Билд". 

Джамията, която се наблюдава от разследващите, също е била претърсена, отбелязва източникът. Най-малко двама от задържаните живеят в Берлин, твърди още изданието.

Източник: АФП, Агенция "Фокус"