В "Лилехамер" китаристът Стивън ван Зант от групата на Брус Спрингстийн играе US гангстер, "заточен" в бившата зимна олимпийска столица Лилехамер

Китаристът на Брус Спрингстийн от "И Стрийт Бенд" е звездата в сериала "Лилихамър" (Lilyhammer), който ще може да се гледа в САЩ, Канада и Латинска Америка от 6 февруари чрез онлайн канала "Нетфликс".

Поредицата е копродукция с Норвегия, където първият епизод бе излъчен още в края на януари и бе гледан от близо 1 млн. души.

61-годишният Стивън ван Зант е известен още с артистичното име Литъл Стивън и кърпите бандана, с които увива главата си на сцената. На екрана пък носи перука - заради някогашен автомобилен инцидент, при който наранил главата си.

Всъщност това не е дебютът му като актьор в мафиотски сериал - той се е снимал и в "Семейство Сопрано", където играеше Силвио Данте.

Ван Зант също е с италиански произход, но е роден в Бостън и взима фамилията на холандския си втори баща.

Новият му герой е нюйоркски гангстер, който е включен в програмата за защита на свидетели и се преселва чак в Европа, по-точно в Норвегия.

Той сам си избира бившата зимна олимпийска столица Лилехамер, след като гледа по телевизията кадри от игрите през 1994 г.

Как обаче ще успее да се адаптира като имигрант на име Джовани Хендриксен?

Заради снежната обстановка сериалът вече е сравняван и с филма на братя Коен "Фарго", но напомня и един особено забавен епизод от "Семейство Сопрано".

Купонът в Ню Йорк по случай американската премиера на "Лилихамър" беше посетен и от други "мафиоти" като Тони Сирико, Винсънт Пасторе и Лорейн Брако, която игра психоаналитичката на Тони Сопрано.