До края на годината целта на "Макс" е 50% покритие на градското население у нас

Телекомуникационният оператор "Макс" пусна тази пролет първата търговски достъпна 4G мрежа за високоскоростен мобилен интернет в България. За близо половин година компанията изгради покритие в седем големи български града и продължава да разгръща своята мрежа в изпълнение на заложените планове.

В началото "Макс" започна с покритие в София, Русе, Сливен, Стара Загора и Банско, а по-късно добави към списъка Варна и Плевен. От оператора са си поставили за цел до края на годината да бъде обхванато 50% от градското население у нас.

"4G LTE е най-съвременният стандарт за мобилен пренос на данни от гледна точка на скорост и липса на забавяне на сигнала. Потребителите имат лесен достъп до високоскоростно сваляне и качване на съдържание (неограничен интернет трафик и скорост на сваляне до 75 Mbps). Oсновното предимство пред текущите предложения за мобилен интернет е скоростта и потребителите вече имат лесен достъп до тази услуга на много конкурентни цени", изтъква изпълнителният директор на "Макс" Питър Ковел.

Мобилният 4G LTE интернет на Макс е подходящ както за дома, така и за офиса

Потребителите могат безпроблемно да използват своя интернет за интерактивни игри, сваляне на филми, музика, стрийминг, както и за браузване. Достъпът е чрез СИМ карта за използване чрез различни междинни устройства: USB модем за свързване към лаптоп; мобилен Wi-Fi рутер (т. нар. "бисквитка") за връзка дори и в движение на до осем устройства: смартфони, таблети, лаптопи и др.; Wi-Fi рутер за дома и офиса.

"Макс" има актуална промоция за абонаментни планове. В партньорство с "LG Electronics България" телекомът пуска месечни абонаментни планове с най-новия 4G таблет LG G Pad 8.0 4G, с IPS екран, четириядрен процесор и уникалните функции KnockCode, QPair, Multi Users и SmartKeyboard, на цена 99 лв. с план Easy Tab 35 B.

Предложението включва неограничен мобилен трафик с 35 GB месечно на максимална скорост, със срочен договор.

Освен от тази оферта, потребителите могат да се възползват от голямо разнообразие от промоционални и стандартни месечни абонаментни планове с неограничен интернет трафик. Имат дори възможност да тестват услугата, преди да сключат дългосрочен договор, за да преценят кое е най-подходящото за тях предложение.