Обучението беше част от програмата "На упражнение в Мтел"

Третокурсници от факултета по "Телекомуникации" на Техническия университет в София преминаха практическото обучение "На упражнение в Мтел". През тази година близо 180 младежи имаха занятия в телекома, като така се докоснаха до реалната бизнес среда. Те бяха разделени в групи, които посещаваха Мтел от април до юни.

Младежите се срещнаха със специалисти от различни технологични звена, посетиха Центъра за управление на мрежата, както и Контакт центъра на телекома. Запознаха се отблизо с работата на хората, които изграждат и поддържат мрежата на Мтел, като заедно с тях работиха и по реални казуси.

"На упражнение в Мтел" започна през 2010 година, като до момента са участвали повече от 800 студенти. Практическите занятия в телекома са от учебната програма на младежите. Инициативата е част от програмата на компанията за привличане на таланти. Тя подпомага младите хора в професионалната им ориентация и първите им професионални стъпки. Освен това, нейна цел е да осигури добре подготвени служители, които да отговорят на нуждите на бизнеса.

Мтел сътрудничи с Техническия университет в София още от 2007 година, когато започва провеждането на отворени семинари с практическа насоченост. С подкрепата на Мтел в университета е оборудвана компютърна лаборатория.

Източник: Bulevard.bg