Определено има и изненадващи резултати

Една стара поговорка гласи, че срамен труд няма. Всичко, което ти носи достатъчно пари, че да се издържаш и да живееш като човек, е добро и достойно за уважение. Някои професии обаче си носят харизмата и дават усещане за елитност и стил, който привлича околните.

Безспорен факт е, че ако принадлежиш към дадена кариерна област, моментално ти се причислява добавен сексапил. Кои обаче са тези професии?

Сайтът "Ричест" е направил класация на 10-те професии, които според жените са най-секси за мъже. Определено има и изненадващи резултати.

Ето и топ 10 на най-секси мъжките професии:

10. Адвокат

Силата да убеждаваш е голям фактор за това да привличаш хората към себе си, а адвокатите определено я владеят. Като добавим и хилядите сериали от рода на "Закон и ред" допълнително спомагат за изграждането на привлекателен профил на тази професия.

9. Лекар

Лекарите са способни, грижовни, държат живота на хората в ръцете си и са добри към децата. Понякога в реалността нито едно от изброените не съответства на истината, но далеч по-важен е образът, който си съставяме (отново благодарение на множеството сериали).

8. Учител

Образът на учителя, макар и в не чак толкова голяма степен като други професии, притежава онази осанка на власт. Той е безспорен господар в класната стая и още от детска възраст ние възприемаме това. А като към това се прибавя идеята, че е грижовен, интелигентен и се оправя с децата, вече получаваме един сексапилен образ.

7. Пожарникар

Силната мъжка фигура, която рискува живота си в името на това да спаси другите. Типичен образ на силния герой спасител.

Виж още: Шестте качества на порноактрисите, които мъжете обожават

6. Музикант

Слава, талант, гениалност, енигматичност - все неща, които привличат и създават харизма, която в повечето случаи е неустоима за жените.

5. Предприемач

Богат, смел, целеустремен и знае какво иска - все неща, които се ценят от жените.

4. Атлет

Тук май няма смисъл да обясняваме.

3. Полицай

Усещането за власт и сила, което струи от тях. А и някои момичета си харесват белезниците.

Виж още: На какво мъжете не могат да устоят

2. Художник

Същото като за музикантите, но този може и да ви овековечи в портрет.

1. Архитект

Богат, интелигентен, знае какво иска и има достатъчно самочувствие да си го поиска. Въобще това, което наричат добра партия.

Източник: Bulevard.bg/ "Ричест"