Няколко полезни идеи, ако трябва да купуваме нещо в последния момент

Пазаруването на подаръци за Коледа в последния момент е нещо, което не е препоръчително, но сякаш всеки от нас е имал поне по един такъв момент. 

В такива случаи изборът ни е ограничен и трябва да боравим с това, което има в магазините наблизо. И ако ви се струва, че сякаш нищо не е подходящо, ние ви предлагаме 10 опции със съвсем приемливи коледни подаръци:

1. Шал 

Зима е. Всеки има нужда от шал, особено ако той е хубав и става за аксесоар. По магазините има богата гама от вид, плетка и цветове, които ще задоволят всеки вкус. (Магазини за дрехи и аксесоари) 

Виж още: 10-те най-тъпи коледни подаръци за 2015 г.​

2. Кутия чай 

Ако знаете, че човекът, за когото купувате подаръка, обича чай, купете му една хубава кутия с чай. Има много места в града, където продават насипни чайове. Ако сложите чая и в една хубава кутия или добре украсен специален буркан, вече имате доста приличен подарък. (Магазини за кафе и чай)

3. Селекция желирани бонбони/шоколади

Просто минавате през някой голям магазин, купувате прилично количество и различни по вкус желирани бонбони или различни видове шоколади, опаковате ги красиво и готово. Стига да не го подарявате на диабетик или на човек, който не обича сладкото, най-вероятно ще се приеме добре. (Супермаркети, който и да е квартален магазин)

4. Бутилка хубаво вино

Избирате бутилка хубаво вино (или се консултирате с някого, който разбира от вина), опаковате го елегантно и имате един хубав и стилен подарък. (Супермаркети, магазини за алкохол)

5. Бутилка хубаво уиски

Същото като при виното. Просто трябва да разпознавате кое е хубавото уиски и другата страна да цени именно такъв тип подаръци. (Супермаркети, магазини за алкохол)

Виж още: 7 "коледни" песни за всички, които не понасят коледните песни​

6. Книга 

Ако познавате вкуса за книги на човека - перфектно. Изберете заглавие, което вярвате, че ще му допадне. Ако не - изберете нещо, което допада на вас самите, или някоя утвърдена световна класика (хубаво издание). Вариант е и ваучерът за книги към определена книжарница. (Книжарници)

7. Магическа топка осмица

Нали се сещате. Онази топка, към която задаваш въпроси (на които може да се отговори с "да" и "не"), разклащаш я и тя ти дава отговор. Забавно е, интересно е и се явява оригинален подарък. (Магазини за шегажийски пособия и пиротехника)

8. Плюшена играчка

Само ако е за дете или за жена, която малко или много можете да наречете близка. (Магазини за играчки, бензиностанции)

9. Козметика 

Става и за мъже, и за жени. Несесер с принадлежности за бръснене за мъжете или комплект с различни гримове за жените. Освен това в съответните магазини има хора, които да ви упътят подобаващо в света на козметиката, ако не разбирате нищо от темата. (Магазини за козметика)

Виж още: Коледните символи в забавни факти

10. Интересна чаша

Хубавата чаша за чай (особено ако я напълните с нещо сладко, когато я подарявате) с любопитен надпис или картинка се приема добре и създава добро настроение. (Магазини за сувенири, магазини за домашни потреби)

Каквото и да купувате обаче, постарайте се то да е съобразено с този, на когото ще подарявате подаръка. Колкото по-доволен е той, толкова по-добре ще се почувствате самите вие.