18-годишен младеж от Ново Паничарево, който открадна 15 луканки от свой съселянин, бе публично порицан на площада в селото

Около 11 ч. в понеделник 37-годишният Росен Е., от чийто дом били задигнати луканките, и неговият авер Георги Т., на 39 г. от Бургас, отишли в къщата на младежа, извикали го и го качили в колата си, информира "24 часа".

Като стигнали в центъра на селото, му дали по една луканка в двете ръце и го накарали да тича по мегдана и да крещи: "Повече няма да крада луканки".

Зрелището за минути събрало половината село на площада.

За публичното порицание обаче Росен и Георги били привикани в полицията, където им снели показания. В крайна сметка мъжете били предупредени писмено съгласно Закона за МВР.

16 месеца затвор за хулигана, който развя члена си на Богоявление

Година и четири месеца затвор получи хулиганът Янко Минчев, който опорочи Богоявление в Първомай. Делото беше разгледано в Районния съд в Първомай. До призоваване на свидетели не се стигна, защото обвиненият се призна за виновен и поиска делото да бъде гледано по съкратената процедура, информира Parvomai.net.

За служебен защитник на самоопределилия се като циганин Минчев, беше назначен председателят на местната структура на НФСБ и кандидат-депутат от листата на Патриотичния фронт Стефан Янчев. 

Той призна, че не би поел такова дело, ако не му се налага да го направи служебно. Янчев обясни, че се чувства длъжен да подходи професионално, въпреки очевидното противоречие между политическите му убеждения и служебните му задължения.

Предвид признанията на Янко, адвокат Янчев поиска от съдията единствено да бъде снизходителен към клиента му.