ММА боецът Георги, внук на олимпийски шампион по борба, спечели втория сезон и над 150 хил. лева, а близо 100 хил. от наградния фонд в шоуто получи неразкритата Къртица - охранителят Емил Каменов

Близо три месеца в Базата и изпитания, включващи 75 скорпиона, 6500 пиявици, 200 кг бели червеи, 70 кг брашнени червеи, 2000 хлебарки, 20 000 щурци, над 300 плъха, над 100 мишки, 1000 ларви, 200 жаби, 1000 бръмбари, 348 свински тестиси, 4 тона телешка кръв, 35 кравешки сърца...

Наградата за това търпение получиха двама. 152 860 лв. е сумата, вписана в чека на победителя - 33-годишният Георги Стоянов, който изигра своята роля и за опазване на тайната кой е Къртицата.

Виж още: Най-култовите реплики на Каменов в "Къртицата"

След като Емил Русев бе разкрит на по-ранен етап в шоуто, за втора Къртица се оказа избран Емил Каменов. Той обаче бе заподозрян от недостатъчен брой зрители - под 50%, и прибра пълната сума от сметката на саботьора - 97 140 лв.

Протяжният финал, който започна в късния съботен следобед и продължи до след полунощ, докара в студиото на Тв7 дори фатално контузената Ивайла Бакалова. Ден по-рано от групата на финалистите отпадна последната жена - Виктория Джумпарова.

Последният елиминационен тест се оказа фатален за руснака Костя, който напусна играта на крачка от финала. Волейболистът Евгени Иванов-Пушката стигна до челната тройка, а последната битка се състоя между Георги и по-известния като Косъма от "Под прикритие" Александър Сано.

Двамата трябваше да вадят четири ключа от аквариум, където плуваха в компанията на крокодил, четири нутрии и десетки риби и раци. Атлетичният бургазлия бе в свои води и преодоля препятствията за рекордните 2 минути, което окончателно наклони везните в негова полза.

От Тв7 оповестиха, че сумата от всички изпратени зрителски есемеси в предаването ще бъде дарена за закупуване на професионална екипировка за деца спортисти. 

Счупените крака на Стоян Бончев и Ивайла Бакалова не бяха единствените сериозни травми във втория сезон, който си оспорваше статута на най-опасно риалити с "Дансинг старс".

Освен десетките хематоми, охлузвания и натъртвания на всички играчи, първата "къртица" Емил Русев получи хипертонична криза и си счупи пръст на крака, Индира се размина с разтегнато сухожилие и ухапване от скорпиони, Екатерина Щайнингер навехна глезен, със скъсани връзки на глезена бе и Борислав, а победителят Георги беше ухапан от змия навръх именния си ден.

Виж още: Кой спечели първия сезон на "Къртицата"

ММА боецът всъщност е внук на първия български олимпийски шампион - бореца Никола Станчев (Мелбърн '56). Има над 20 победи в свободните боеве (категория до 70 кг), а сред постиженията му извън ринга е изваждането на кръста от водите край Созопол за Йордановден, януари 2011 г.

Георги се гордее със спортното минало на дядо си и обича да ходи на турнири по народна борба по селските панаири. Тренирал е акробатика, лека атлетика, борба, но не харесва колективните спортове.

Хвърля се в ММА боевете, за да забрави любовно разочарование. На ринга се превръща в звяр, пулсът му достига 165 удара в минута, а самият той споделя, че ако може, би убил съперника си. Губи контрол и когато много го ядосат.

За него истинските супергерои са пожарникарите. Има огромна татуировка по цялото си тяло с дракон, самурай, гейша и бамбук, която стига до коляното. Талантлив автомонтьор е, но е работил и като снабдител на летище.

Виж още: Кой кой е в "Къртицата-2"

В екстремното риалити се доказа като най-бързия и физически най-добре подготвен играч, но си навлече гнева на зрителите заради жестоко отношение към животните. Същевременно обаче признава, че обича котките. Страхува се от ток и вярва в приятелството.

Участва в "Къртицата-2: Разтърсване" заради желанието на 11-годишната си дъщеря. Разведен е и споделя, че е разочарован от жените. Само за месец успя да се влюби в "Мис България-Вселена 2001" Ивайла Бакалова и да скандализира с арогантно отношение към другите представителки на нежния пол в Базата.

Ивайла в разговор с Георги в Базата на "Къртицата"