"Едуард Ножиците" взе голямата награда в Done in 60 seconds - конкурсът на JAMESON за римейк на филм в 60 секунди

За втора поредна година кинотворците у нас се впуснаха в битка за място на престижните награди на филмовото списание "Eмпайър" в Лондон. Кокурсът на JAMESON и култовото списание предизвика талантливите ни режисьори да пресъздадат класически филми за не повече от 60 секунди.

Анимацията римейк на "Едуард Ножиците", представена от режисьора Росен Илиев, грабна голямата награда в конкурса на Jameson Irish Whiskey Jameson Empire Done in 60 seconds. Сред многобройните адаптации бяха "Шерлок Холмс", Mission Absolutely Impossible, "Черният лебед, Sin City и др. 

Награда за оригинален сценарий спечели римейкът Sin City, представен от Михаил Монев, а приза за специални ефекти получи лентата на Мирослав Стоилов Mission Absolutely Impossible. Специалната награда на журито бе връчена на Димитър Чаушев за завладявашия римейк на култовия "Четири стаи".

За първото място на Jameson Empire Done in 60 seconds се борят участници от 19 държави, като тази година зрителите имат и възможност да гласуват за своя фаворит в специалния канал на конкурса в YouTube

Глобалният финал е в Лондон на 23 март, където звездно международно жури ще избере най-добрите пет филма от целия свят. Щастливите финалисти ще присъстват на звездната церемония по връчването на наградите, а един от тях ще получи приза Jameson Empire Award на същата сцена, на която самият Колин Фърт получи своето отличие миналата година за ролята си в неповторимия "Речта на краля".

Призьорите в конкурса:

1. Първа награда и победител в конкурса – EDWARD SCISSORHANDS
2. Награда за оригинален сценарий – SIN CITY
3. Награда за специални ефекти – MISSION IMPOSSIBLE
4. Специална награда за анимационни герои – TOM & JERRY
5. Специална награда на журито – FOUR ROOMS
6. Специална награда за чудесен филм за бокс без бокс и боксови ръкавици – ROCKY

Ето го и филмът победител:

Можеш да гледаш останалите филми, включили се в конкурса, на Jameson Empire Awards 2012. За информация относно най-добрите филми напоследък посети страницата ни ФИЛМИ