Дни преди инцидента в дома й в Лос Анджелис актрисата изгуби съдебна битка срещу бащата на детето си

В деня на благодарността годеникът на Холи Бери и бившият й приятел се озоваха в спешното отделение след свада, прераснала в юмручен бой. Още сутринта Габриел Обри, с когото актрисата се раздели през 2010-а, върнал 4-годишната им дъщеря Нала, за да прекара празника с майка си.

Там бил годеникът на звездата Оливие Мартинес, и двамата мъже си разменили реплики, след които бившият му налетял. Френският актьор парирал удара и нанесъл свой, при който си счупил ръката. След това извършил граждански арест на побойника преди пристигането на полицията.

Според американски източници Обри е със счупено ребро и контузии по лицето. Наложена му е ограничителна заповед да не доближава Бери и семейството й на по-малко от стотина метра, а по-късно е задържан, но освободен под гаранция срещу 20 000 долара.

Все по-упорито обаче се говори, че бащата на Нала е станал жертва на постановка, устроена от 46-годишната актриса и новия мъж в живота й. Двойката смята да заживее в Париж, но по-рано този месец, по настояване на Обри, съдът осуети плановете им, като забрани момиченцето й да напуска пределите на САЩ.

Бракът с Мартинес, който е неин връстник, ще е третият за носителката на "Оскар". Зад гърба й има и почти петгодишна връзка с канадския модел Обри, който е с десетилетие по-млад от нея. В момента по кината се върти новият й филм "Облакът Атлас".