На 16 февруари Yalta Club ще е домакин на първата визита в България на вундеркинда на съвременната транс и хаус сцена Ники Ромеро.

Само 23-годишен той вече е желан гост в най-престижните клубове и фестивали. Талантът му е безспорен и не случайно до сега е записвал само със "скромни" имена като Давид Гета, Тиесто, Авичи, Кели Роуланд, Ъшър, Мадона и своя ментор Фед льо Гран. 

Как обаче успява да пробие до най-големите в бранша, самият Nicky Romero обобщава в две думи, които присъстват във всичките му интервюта, а именно "много работа". 

Афинитет му към музиката проличава, когато още 6-годишен започва да свири на барабани в местния маршов оркестър. Комбинацията от усърдност и талант е повече от явна, защото сега само 23-годишен е не само много добър зад пулта, но е и завършен музикант и талантлив продуцент със свой отличителен музикален звук - прогресив по душа, но с много електро и асид усещане напоследък.

2013 г. започна за Ники Ромеро повече от обещаващо. Момчето чудо вече е поканено да свири на главната сцена на Ultra Music Festival в Маями, както и да направи дебюта си на Coachella. Междувременно получи и две номинации за International Dance Music Awards 2013 в категориите Best Electro/Tech House Tracк и Best Music Video за парчето си Toulouse, което има над 22 млн. гледания в Youtube. 

Билети за гостуването на Ники Ромеро могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.bg и ticketstream.bg, както и от Белия бар в Yalta Club.