Най-пострадал е квартал Долно Езерово, където са наводнени 70 къщи. Бедственото положение продължава да е в сила и в девет села в община Добрич, както и в областите Смолян, Вършец, Девин и Кърджали

Обстановката в област Бургас се нормализира, макар че има отделни населени места с прекъснато електрозахранване: село Габрево, община Поморие, село Емона, община Несебър, село Велика, община Царево, информира Би Ти Ви

Екипи на ЕВН работят по отстраняване на авариите

Очаква се до обяд проблемите да бъдат решени. 

Днес ще се направи оглед на щетите и ще започне изплащането на обезщетения. 

По направлението Варна - Бургас е въведено ограничение единствено между Ахелой и Поморие, като алтернативният маршрут е през Каблешково. Остава затворен и пътят Зидарово - Димчево, община Созопол, обходният път е през село Извор. Затруднено е и движението в района на село Приселци. 

Затворен остава и пътят Айтос - Провадия

Пристанище и Летище Бургас са отворени. Няма данни за бедстващи хора. Постъпили са редица сигнали за имуществени щети. 

В бедствено положение продължават да бъдат селата Драганово, Опанец, Богдан, Славеево, Поп Григорово, Пчелино, Ново Ботево, Батово, Бранище. 

Заради паднал електрически стълб продължава да е без електрозахранване село Батово. Там, както и в селата Приморци и местността Алмалии в Добрич, са спрени помпените станции, което е причина за нарушено водоснабдяване на места. 

Има наводнени къщи и дворове в селата Славеево, Бранище, Пчелино, Ново Ботево, Богдан, Опанец, Драганово

В село Ново Ботево са евакуирани трима души, 30 туристи аварийно са настанени в хижа в района. В село Карапелит има наводнени 20 дворни места и мази на къщи. Пътят за село Прилеп е наводнен и непроходим. 

В село Ново Ботево реката е излязла от коритото си. Количеството на падналия дъжд в засегнатите райони е 64 литра на квадратен метър. 

В Добрич дъждът спря още във вечерните часове на вчерашния ден. В област Смолян преливат реки Черна и Бяла. В Попово в овладяването на ситуацията помагат и 20 военнослужещи.