Всяко дете заслужава нещо сладко за празника

Денят на детето заслужава подходящ сладък подарък, с който да изненадаме малчуганите. Празникът им не би бил същият без малко лакомства.

Въпреки това в работен ден от седмицата няма как да отделим много време за приготвянето на нещо вкусно. Затова с колегите от Kulinaria.bg ще опитаме да ви дадем няколко идеи за бързи и лесни възможности за сладкиши за Деня на детето:

1. Гофрети с маскарпоне и кленов сироп

Доста калорични и неописуемо вкусни. Удоволствието, което доставят, може да направи целия ден хубав. Децата ще ги заобичат и стига да не прекаляват с тях, ще донесат една приятна щипка щастие. Също вършат доста работа и при омилостивяване на някой ядосан член на семейството. Ако решите, че вашият отговор за неделната сутрин са гофретите с маскарпоне и кленов сироп, рецепта може да намерите в Kulinaria.bg.

2. Шоколадови мъфини с шоколад

Рецептата за щастие в живота определено включва прилични дози шоколад, който тази рецепта ви доставя неминуемо. Мъфините са вкусни и се приготвят сравнително лесно. Рецептата за това изкушение ще намерите в Kulinaria.bg.

3. Палачинки със сладко от ягоди

Едва ли може да има по-класически отговор за неделна закуска, а и за днешния празник! Ако зависеше от нас, ягодовото сладко щеше да получи Нобелова награда за мир за всичката радост, която е донесло в човешкия живот. От друга страна, палачинките са любимо ястие на поколения деца по света. Как да си ги направите вкъщи, вижте в Kulinaria.bg.

4. Лимонов чийзкейк

Това, което може да звучи сложно, всъщност се приготвя сравнително лесно, като единственото, което се изисква от готвача, е да следва рецептата и да има малко търпение. Ако това е постигнато, от фурната може да излезе нещо, което да ни кара да мечтаем за още и още. Изключително вкусен десерт, който може да осмисли ставането малко по-рано в неделя. Вижте рецептата в Kulinaria.bg.

5. Домашни мекици

Класика, която никога няма да се изтърка. Още от времето на бабите на бабите мекиците са ястие, което докарва усмивка по лицето на едно дете. А и на един възрастен. Като цяло мекичките са добра идея, с която можете да зарадвате цялото си семейство. Ето как се приготвят те.

Източник: Bulevard.bg, Kulinaria.bg