Причината вегетарианството да попадне в списъка с психични заболявания е нелеп инцидент в испанския град Малага.

Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни, съобщава радио "Гласът на Русия".

Оказва се, че вегетарианците, заедно с модерните напоследък "суровоядци" са в списъка с болните, които, по думите на международните здравни експерти, подлежат на лечение "на първо място", отбелязва порталът "Seattle Pi". 

Причината вегетарианството да попадне е списъка с психични заболявания е нелеп инцидент в Малага в Испания. Двама родители забранили на децата си да консумират всякакви храни, преминали през термична обработка - варене, пържене, печене и т.н. В резултат на това децата изпаднали в кома и били спасени благодарение на съседи, пише novini.bg. "Тираничните" вегетарианци били изпратени в психиатрична клиника.

В Русия също имало подобни инциденти. Властите успели да спасят две деца в Оренбург, които се хранели само със сурови растителни храни, които довели до тяхното изтощение.

Интересно е да се отбележи, че ако това определение излезе достоверно, то тогава ще се окаже, че дори САЩ е била управлявана през последните години от "болен човек", тъй като Бил Клинтън отдавна е "заклет вегетарианец". Така, както между впрочем и актьорът Алек Болдуин, музикантът Пол Макартни и много други.