Бразилската джаз и боса нова изпълнителка Бебел Жилберто изнася два концерта на българското Черноморие

Може да я чуете на живо на 11 август, събота, в Летния театър на Варна или на 12 август, неделя, в Лозенец, къмпинг Юг, в "Залива на делфините", съобщават организиторите от "Ивентийз" (ЕventЕase.org).

Феновете у нас ще могат да се насладят на живо на последния й студиен албум All in One, издаден през 2009 г., както и на най-добрите й песни от Momento (2007), Bebel Gilberto (2004) и Tanto Tempo (2000).

Следвайки семейната традиция, която наследява от баща си Жоао Жилберто, Бебел не остава далеч от боса нова музиката, самбата и бразилския джаз.

Блясъкът на прожекторите я огрява още през далечната 2000 г., когато с дебюта си Tanto Tempo тя успява да превърне стила "електронна боса нова" в своя запазена марка. В албума е включена и нейната интерпретация на класическата "Лятна самба" (So Nice, или Samba de Verão) от 60-те.

Това буквално зашеметява клубовете по целия свят и я превръща в един от най-продаваните бразилски изпълнители.

През годините тя успява да добави към чувствените бразилски ритми щипка модерни електронни бийтове, композирани от най-талантливите продуценти на нашето време като Марк Ронсън (Ейми Уайнхаус, Лили Алън), Джон Кинг (Dust Brothers, Бек), Диди Гутман (Brazilian Girls), Марио Кaлдатo-младши (Beastie Boys, Бьорк, Джак Джонсън) и Гай Сигсуърт (Мадона, Бьорк, Сийл и Zero 7).

Международно призната, с шест номинации за "Грами", Бебел има зад гърба си съвместни проекти с култови имена като Кени Джи, Дейвид Бърн, Амон Тобин, Майк Патън (в проекта Peeping Tom), японeца Towa Tei (от Dee-Lite) и Thievery Corporation.

"Една вечер с Бебел Жилберто" - така са озаглавени двата концерта на певицата това лято на сцената на Летния театър в Морската градина на Варна и на самия морския бряг на къмпинг Юг, Лозенец.

Предстоят две магнетични вечери, в които нежният глас на талантливата, красива и пленителна Бебел ще се носи от морския бриз към сърцата на почитателите на боса нова музиката, самбата и бразилския джаз

Билети "Ранно Пиле" 200 бр на цена 30 лв. са пуснати вече за продажба в мрежата на Eventim.bg (Офис 1, "Германос", "Пикадили", "Технополис", ОМВ и другаде) както и на касите на Летния театър и Двореца на културата и спорта във Варна.

Събитието се организира от EventEase и е за лица, навършили 18 години.