В рамките на 23-ия международен кинофестивал в Палм Спрингс (5 - 16 януари 2012) днес ще бъде показан филмът на режисьора Виктор Чучков-син.

Това е втората прожекция на TILT на фестивала, който е в топ 50 на филмовите форуми на престижното американско списание за кино "Варайъти", съобщи actualno.com

Първата бе на 8 януари 2012 г. След първата прожекция продуцентите братя Чучкови са организирали коктейл като част от кампанията за популяризирането на филма сред членовете на Американската филмова академия, определяща номинациите за наградите "Оскар". 

Именно след този фестивал преди две години "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев успя да влезе в късата листата за наградите. 

"Отзивите за филма в САЩ до момента са положителни. Надяваме се след този фестивал да можем да се поздравим с успешна кампания както в България, така и в САЩ", казва режисьорът. Скоро след фестивала в Палм спрингс е Калифорнийският фестивал за независимо кино California Independent Film Festival, който номинира "TILT" във всички ключови категории за своите Slate Awards.

Стискаме им палци!