"Правосъдието много отдавна е парцелирано между бизнеса и масонските ложи. След като получиш поста си, трябва да се отблагодаряваш", коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви лидерът на "Движение 21"

"Правосъдието е нещо, което трябва да бъде реформирано. Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да подаде оставка. Но тук става дума да има последователност на действията", категорична бе Дончева. 

Тя отправи упреци към медиите на Прокопиев и конкретно към журналиста Петьо Блъсков.

"Съжалявам, че един вестникар от ранната демокрация се поставя в такова прислужническо поведение и си позволява да говори за правосъдието преди 10 ноември и след 10 ноември. Още повече да говориш за съдията Попов, който беше изключителен професионалист."

Относно случайното разпределение на дела, Татяна Дончева коментира, че това е явление отскоро. Помолена да коментира обаче поисканата оставка на председателя на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева около скандала със съдия Румяна Ченалова, Дончева посочи: Обстановката в един съд, начинът, по който се разпределят делата, е нещо, което най-добре се знае в колектива. 

Относно изчезването на първия председател на ДАНС Петко Сертов лидерът на "Движение 21" отсече: 

"Няма да коментирам нищо за Петко Сертов. Коментарите са нямащи нищо общо с действителността. Всеки, трябва да знае, че това, което се говори, са спомени от прочетено във вестниците."

Не вярвам на нищо, което се лансира в публичното пространство, продължи Дончева и допълни: Вие, медиите, сте жестоки, когато искате да си гоните тиражите. 

Попитана какво пожелание би отправила към Бойко Борисов, Татяна Дончева подхвърли: Да е жив и здрав!

Виж още: 10 култови изказвания на Татяна Дончева