Градовете се срещнаха в един своеобразен онлайн турнир за титлата "Най-красив град на България"

Онлайн надпреварата за "Най-красив град на България" приключи и победител в нея се оказа Стара Загора. Точно в полунощ на 16 срещу 17 юли приключи онлайн гласуването.

На финала града на липите успя да получи повече гласове от Велико Търново. Крайният резултат от двубоя е: 52.38% или 19,735 гласа в полза на Стара Загора, срещу 47.62% (17,945 гласа) за старопрестолния град.

Първият етап на надпреварата се състоя от номинации, като всеки потребител имаше право да номинира три най-красиви града в Северна България и три най-красиви града в Южна България, информират организаторите.

Целта е да се постигне по-голяма обективност при номинациите и дори ако даден потребител е решил да подкрепи родния си град, да посочи поне още два града.

За същинското гласуване се осъществяваше на онлайн платформата BG двубой. То беше на системата на турнир с елиминациии. Общо 16-те града бяха разделени в 2 потока - Северна България и Южна България, като във всеки от тях имаше по 8 града. Така във всеки поток се определи по един победител.