Разкажете за своята ваканция с няколко снимки във фотоконкурса на Samsonite и се запознайте с най-новите модели на марката, които правят живота на пътешественика по-лек

Лятото е в разгара си, а с него - и сезонът на отпуските! Въпреки капризното време напоследък, надяваме се всеки е да планирал да сподели времето си с любимите му хора, на някое красиво място.

Подборка на няколко ваканционни снимки може да споделите във фотоконкурса на Termo.bg и Samsonite, в който имате възможност да спечелите куфар от серията S’Cure. Можете да се запознаете с правилата на играта на адрес SamsoniteBG.com, където да разгледате и новата колекция на марката. Ето и малко подробности за нея:

Бижуто

Безспорно най-важният модел в колекцията е "неразрушимият" Lite-Locked. Разбира се, неразрушими неща в природата за съжаление не съществуват, но ако има нещо най-близо до това, то е именно Samsonite Lite-Locked.

Дългоочакваният модел притежава силата и гъвкавостта на предшествениците си, изработени от кевлар - Cosmolite и Firelite, но към тях е добавена твърда рамка с триточково заключване.

Истинското предизвикателство до момента бе да се създаде куфар - едновременно лек и с неуязвимостта на твърдата рамка, която да замени затварянето с ципова лента при предходните модели. При Lite-Locked това е факт, а ръчният багаж от серията може да се похвали с удивителните 1,9 кг тегло!

Полезните Ultimo Cabin

Изделията в серията ръчни багажи са изработени от олекотен поликарбонат, но въпреки твърдия корпус е предвиден много полезен преден джоб за лаптоп или таблет, който да улесни чекирането ни и същевременно да спести неудобството от отварянето на основното отделение на куфара.

Правилната пропорция

Друга любопитна иновация в моделите на Samsonite е разделянето на обема на куфара при някои серии в съотношение 1:4. Изследванията показват, че голяма част от пътуващите използват именно в тази пропорция двете части на куфара си.

Разпределението 1:4 ни дава много удобен достъп до багажа и при разопаковането след настаняване в хотела. Със серията Spin Trunk ще се насладите именно на това удобство, както и на един изключително здрав куфар.

Размери за всички

Друга тенденция е богатото разнообразие от размери при ръчните багажи, така че клиентът да намери оптималния размер в зависимост от изискванията на авиокомпанията, която ползва. Освен най-популярния размер 40х55х20, се предлагат  35х55х23 (за полети с Air France, AliItalia, KLM), 40х55х23 (за Turkish Airlines, Austrian Airlines,  LOT, Lufthansa).

Богатото разнообразие от размери на ръчни багажи ще откриете в сериите, посветени на това: X’Blade 2.0, Spark, Short Lite.

В света на бизнеса

Две нови серии пък са се погрижили за удобството на пътуващите в командировка - Pro DLX4 и City Vibe. Те са богато екипирани с всевъзможни екстри, така че да вземете целия офис с вас на път, а ризите, на които държите, да съхранят безупречния си вид.

Специално внимание е обърнато и на бизнес дамите, като в сериите S-Oulite и S-Teem са добавени бизнес чанти, които да бъдат едновременно делови и все пак да запазят елегантността и грацията, полагаща се на дамите. 

За авантюристите

За любителите на приключения е серията Paradiver. Тя е изработена от водоустойчива материал, с непропускливи ципчета, за да запази вещите ви сухи при неблагоприятни условия.

Оборудвана е с джобчета за бърз достъп, защото приключенията не чакат и понякога имаме светкавична нужда от своя фотоапарат, за да заснемем незабравим момент.

Изключително полезна е системата на двойни презрамки през кръста и гърдите, които предоставят максимална устойчивост и баланс на раницата. Вентилираният, анатомичен гръб също е задължителен елемент, а разцветките, в които се предлага серията, допълват настроението на път.