Aдвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов заяви пред журналисти, че има нова заплаха за живота на банкера

Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийски градски съд (СГС) и не уважи жалбата на Цветан Василев срещу решението на СГС, с което той не даде ход на делото по жалбата срещу искането на прокуратурата Цветан Василев да бъде задържан за 72 часа, предаде репортер на Novini.bg

Защитата на Василев поиска да бъде отменено определението на СГС, тъй като според тях няма обосновано предположение той да е извършил престъплението, в което е обвинен. До този момент има събрани само доказателства от двама свидетели, а и в периода, за който е обвинен, че е извършил престъплението, Цветан Василев не е бил в България, заяви Константин Симеонов. 

Виж още: Цветан Василев под домашен арест в Сърбия

Също така не може да се говори, че Василев се е укривал, тъй като в момента, в който е разбрал, че е обявен за издирване, той сам се е предал сръбските правоохранителни органи, добави адвокатът. 

Той разкри, че скоро не е виждал банкера, като уточни, че очаква да се срещне с него следващата седмица. По телефона ще се чуем още днес след заседанието на САС, каза Симеонов. 

Прокуратурата от своя страна защитаваше тезата, че определението на СГС е правилно и настоява да не бъде променяно.