Sense Hotel Sofia, част от световната верига Design Hotels, отвори врати на бул. "Цар Освободител“ 16.

Хотелът е разположен до площад "Народно събрание" в София и има пряка видимост към храм-паметника "Св. Александър Невски". 

Дизайнът на сградата е дело на италианското архитектурно студио Lazzarini Pickering Architetti, а интериорните решения са изпълнени от "Архитектурна група Цонков".

Фасадата на сградата е стъклена. Върху нея се отразяват златните куполи на "Св. Александър Невски".

Интериорът е предимно от естествени материали - мрамор, травертин, гранит и варовик, паркети и ламперии от дърво, инкрустации и мебели от метал, кожени тапицерии по врати и стени, вани и мивки от кориан, басейни от неръждаема стомана, вълнени мокети в коридорите. 

В лоби бара можем да разгледаме различни художествени произведения от Галерията за модерно изкуствo (ModernArtGallery.bg). Целта е хотелът да запознае любителите на изкуството със значими и световноизвестни творци в обстановка, различна от залите на стандартните музеи и галерии. 

Кухнята на хотела е средиземноморска. Ресторантът му разполага със 60 места на закрито и 40 места лятна тераса, където се смесват топли цветове с текстилни тъкани. 

Хотелът е подходящ и за бизнес срещи. Просторните конферентни зали са идеални за фирмени обучения, презентации и срещи на бордове. Голямата зала на първия етаж, с капацитет до 80 души, разполага с гъвкава система за адаптиране на пространството към различни цели и групи от хора. В непосредствена близост на етажа е и по-малка заседателна зала за 12 делегати.

След дълга бизнес среща Sense Hotel Sofia ни предлага да се откъснем и да се отдадем на релаксация в Sense Spa. Центърът е оборудван с четири стаи за процедури, 15-метров закрит басейн от неръждаема стомана, два кръгли басейна със солена и топла вода, парна баня, съвременна сауна и фитнес център.

Ако си почитател на друг вид почивка, можеш да се качиш в бара, разположен на покрива на хотела, да си поръчаш питие и да се насладиш на панорамната гледка, която се разкрива пред теб.