Проучване на мнението на нежния пол показва, че 70% от жените са по-доволни от секса в зряла възраст, отколкото на младини.

Не бързай със секса. Пази се за след 50! Или поне така съветва ново проучване. Оказва се, че дамите харесват повече секса в напреднала възраст, отколкото когато са били млади. 

Знаем какъв шок са първите бръчки или първите бели коси, когато 30-те години ти се струват все още твърде далечни. Но ето добра причина да ги посрещнеш с усмивка - остават ти само двайсетина години до най-невероятния секс.

Противно на очакванията повечето жени на 50 години са сексуално активни. Проучване на мнението на нежния пол показва също, че 70% от жените са по-доволни от секса в зряла възраст, отколкото на младини. Процентът при мъжете даже е малко по-висок и достига 74% от силния пол, които са на същото мнение.  

С настъпването на менопаузата, либидото намалява, но пък качеството на сексуалния живот се увеличава. 61% от жените между 18 и 24 години изпитват удоволствие по време на секс, но след навършване на 50 години числеността им нараства до 70%. 

Сексолозите смятат, че това е така, защото зрелите жени са по-опитни и знаят как да получат онова, от което имат нужда. 

Използвай младините си, за да откриеш голямата любов, и не се притеснявай, ако сексът не върви - има време.