Едно вълнуващо и екзотично място

1600 г. пр. Хр. навътре в Егейско море изригва вулкан. Смята се, че той е бил причината за потъването на легендарния град Атлантида. Днес на място в близост до предполагаемото разположение на Атлантида се намира малък остров във формата на полумесец-единствената останка от зловещия вулкан. Склоновете на тази черна перла на Цикладския  архипелаг са обсипани с китни бели къщурки, по чиито стени залязващото слънце рисува всяка вечер своите уникални шедьоври. Това малко кътче на земята, забулени в мистерии и легенди, милвано от кристалните води на Егейско море и от топлите лъчи на слънцето,тази малка приказка се нарича Санторини.

 

Санторини е място съчетаващо в себе си красотата на отминали времена и богата история, разказвани от великолепните останки, осеяли този малък рай, топлотата на южното слънце и лъскавия черен пясък, спокойствието на малки селища като Иа и забързания и модерен живот на Фира, Камари и Емпорио.

 

      

         
Една почивка в Санторини може да сбъдне желанията на всеки, независимо дали мечтаем за романтика и разходки по брега по залез слънце или шопинг, кафенета и бурни танци по клубовете, една екскурзия в Санторини може да ни предложи всичко.

 

    

           
За романтичните натури, Санторини предлага незабравими гледки и места, които ще спрат дъха ви и ще накарат сърцето ви да забие лудо. Едно такова място е малкото китно градче Иа- бели къщички, кацнали върху черните скали като нежна морска пяна, надвесени над приказно синьото море. Да се насладите на залез в Иа е едно от стоте неща, които задължително трябва да направите преди да умрете.  Меката светлина на слънцето, падаща нежно върху белите къщурки и църквички, мени своите цветове всяка минута. А когато залезът потъне в сърцето на Егейско море и къщичките потънат в сумрак, чувството, което завладява душата е неописуемо.

 

          

     
За по-прагматичните и тези, обичащи модерния начин на живот, шумните забави и бурния нощен живот, Санторини е сбъдната мечта. Островчето не е само бели къщички и романтични залези.

               
За да видите и другата страна на Санторини, трябва да се отправите към градовете  Фира, Камари и Емпорио- сърцата на модерния живот в Санторини.

               
Отседнете в някой от луксозните хотели в Санторини, посетете множеството молове и магазини предлагащи всякакви съкровища. Опитайте прелестното вино и вкусната храна, а вечерта позволете на пъстрият нощен живот на острова да ви погълне.  Посетете някой от многото нощни заведения във Фира и се отдайте на ритъма на модерната музика. Насладете се на гръцко узо и метакса на фона на горещите гръцки ритми в някой от автентичните бозукита.

 

   

            
Независимо дали предпочитате динамиката на големите градове на Острова или топлината, която облива цалото ви същество, когато погледнете към хоризонта, вашата почивка в Санторини ще бъде сбъдната мечта. А мечтите са за това, да се изживеят. Живейте сега, живейте с нас, живейте със Санторини.

 

 

Тази година за първи път, АСТРАЛ Холидейз  организира чартърни програми до този приказен остров, което ще даде възможност на повече хора да се запознаят с него.