Слънчевите лъчи през лятото увреждат и състаряват преждевременно нежната кожа на устните. Затова е необходимо да превърнете грижата за тях в неразделна част от ежедневния си тоалет, особено през лятото.

Устните съдържат голямо количество вода, и затова трябва да се овлажняват често. За да не губят влагата си винаги трябва да имат един пласт овлажняващ балсам. Най-добрата ежедневна грижа е хидратиращ балсам с витамини и слънцезащитни филтри.

Woman.bg ни предлагат една много лесна за изпълнение рецепта за домашно направен ексфолиант

Нужни са ви: лъжица мед (по желание домашен), две лъжици кафява захар и лъжица чисто кокосово масло. Медът действа антибактериално , кокосовото масло е ценен източник на полезни мазнини, а кафявата захар нежно ексфолира кожата, почиства я от мъртвите клетки и я омекотява. 

Нужно е кокосовото масло да е със стайна температура, но да не е прекалено течно. Медът и захарта се забъркват заедно, като съвсем леко се загряват на водна баня, за да може да се получи добра консистенция. Не бива да завират или захарта да се разтапя напълно. 

След това смесете всичко с кокосовото масло, изсипете в чисто малко бурканче и приберете в хладилника, за да се стегне емулсията. Нанасяйте го върху устните с пръст. Ще забележите възстановителния ефект бързо!